Този удар беше извършен докато Украйна чества Деня на независимостта
Най-малко 15 души са били убити, а 50 ранени, при руски ракетен удар, засегнал железопътна гара в Централна Украйна, обяви украинският президент Володимир Зеленски пред Съвета за сигурност на ООН.

"Току-що получих информация за руски ракетен удар по гара в Днепропетровска област, направо върху вагоните на гара Чаплино. Четири пътнически вагона горят", заяви Зеленски в началото на речта си.

Според него, "най-малко 15 души са били убити, а около 50 ранени". "Спасителите работят на място, но за съжаление броят на жертвите може да се увеличи. Такова е нашето всекидневие", добави Зеленски.

Този удар беше извършен докато Украйна чества Деня на независимостта, на който отбелязва излизането й от СССР през 1991 г. Междувременно започва седмият месец от началото на войната на Русия срещу Украйна.

По-рано днес Зеленски заяви, че "Украйна ще се бори докрай".

Докато голяма част от сраженията понастоящем се водят в Източна и Южна Украйна, където никоя от двете страни изглежда не постига напредък, Русия редовно нанася удари по украински градове с ракети с голям обсег, според Киев.
БТА