Борис Джонсън
Борис Джонсън / БГНЕС
Почукване по вратата и звук от отдалечаващи се стъпки - така ще получава храна и документи от външния свят през следващите седем дни британският премиер Борис Джонсън, който даде положителна проба за коронавирус, предаде Ройтерс.

Джонсън обяви днес, че ще продължи да ръководи борбата на Великобритания срещу разпространението на коронавируса, въпреки че ще бъде в изолация.

Джонсън ще работи от офиса на финансовия министър Риши Сунак на "Даунинг стрийт" 11, намиращ се в съседство с премиерската канцелария. Британският премиер ще води заседанията с министрите си чрез видеоконферентна връзка, а необходимата му храна и документи ще бъдат оставяни пред вратата на офиса му.

Коронавирусът застигна и Борис Джонсън (ВИДЕО)

Безпрецедентните мерки във връзка с положителната проба на Джонсън налагат затваряне на вратите и коридорите в сградата на правителството на "Даунинг стрийт" 10 за посетители. Сградата е правителствена резиденция от близо 300 години и популярна туристическа дестинация.

55-годишният британски премиер, заяви, че симптомите му са леки - температура и кашлица. Негов говорител изтъкна, че премиерът е в достатъчно добро състояние, за да ръководи всекидневните заседания на експерти и министри, посветени на борбата срещу коронавируса.

Все още не е ясно дали 32-годишната приятелка на Джонсън, Кери Саймъндс, която е бременна, е дала проба за коронавируса. Британският премиер ще остане под карантина за срок от седем дни в изпълнение на предписанията на специалистите по опазване на общественото здраве.
БТА