/ Gulliver/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун подновиха днес преговорите си във втория ден от срещата на върха във Виетнам. И двете страни изразиха надежда за подобряване на отношенията и за напредък и по ключовия въпрос за ядреното разоръжаване, съобщи Ройтерс.

Ким е готов да приветства американско дипломатическо представителство в Северна Корея

Тръмп и Ким се срещнаха вчера във виетнамската столица Ханой за първи кратък кръг от преговори, последван от вечеря. И двамата изглеждаха в приповдигнато настроение, а Тръмп каза, че е доволен от хода на преговорите, въпреки критиките че не напредват достатъчно бързо.

Gulliver/Getty Images

"Още от началото казвам, че за мен скоростта не е важна", каза Тръмп пред репортери в хотел "Метропол" преди срещата с Ким на четири очи. "Просто искаме да сключим добра сделка", добави той.

Втора историческа среща между Тръмп и Ким Чен-ун (ВИДЕО/СНИМКИ)

На въпрос на репортер дали е уверен, че ще има сделка, Ким отговори: "Твърде рано е да се каже, но не бих казал, че съм песимист. Имам чувството, че ще постигнем добри резултати".

Gulliver/Getty Images

Ройтерс отбеляза, че днес Ким може би за пръв път е отговорил на въпрос на чуждестранен журналист. "Ще дам всичко от себе си днес да постигнем големи резултати, които в крайна сметка да са позитивни", каза Ким, цитиран от АФП.
БТА