Започна втората среща на върха между САЩ и Северна Корея, която се провежда във виетнамската столица Ханой, предадоха световните агенции.
 

ВИЖТЕ СНИМКИТЕ ОТ СРЕЩАТА 

Застанали пред знамената на двете страни, американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун си стихнаха ръцете. 

Срещата продължи близо 10 минути. 

БГНЕС

Тръмп и Ким Чен-ун демонстрираха оптимизъм в началото на втората им среща, предадоха световните агенции. Двамата лидери първо си стиснаха ръцете пред американски и севернокорейски знамена.

"Мисля, че вашата страна притежава великолепен икономически потенциал, той е невероятен и няма граници. Мисля, че вас ви чака великолепно бъдеще, доколкото вие сте великолепен лидер. Искам да видя как ще стане това и ние ще помогнем да се направи така, че това да се случи", каза Тръмп, цитиран от ТАСС.

Тръмп и Ким вече пребродиха Ханой, още преди „оригиналите“ да са пристигнали (СНИМКИ)

Ким пък заяви, че е сигурен, че този път ще бъдат постигнати положителни резултати, предаде Франс прес. "Напълно сигурен съм, че този път ще има големи резултати, които ще бъдат приветствани от всички. Ще направя всичко по силите си, за да се случи това", каза Ким.

"Президентът Тръмп прояви мъжество, взимайки участие в тази среща на върха. Нашите страни със съвместни усилия преодоляват недоверието и проблемите. Аз съм уверен, че срещата на върха ще донесе реални резултати", заяви севернокорейският лидер, цитиран от ТАСС.

СНИМКИ от пристигането на Ким Чен-ун във Виетнам (СНИМКИ)

Вашингтон изисква от Пхенян да се откаже от ядрения си арсенал в замяна на вдигане на санкциите, но никакъв конкретен напредък в тази насока не беше отчетен от първата среща на между Тръмп и Ким през юни ми налата година в Сингапур досега, отбелязва Франс прес.

"(Имахме) много важна среща и вечеря с Ким Чен-ун в Ханой, Виетнам, тази вечер", написа американският президент Доналд Тръмп в Туитър след приключването на първия ден от втората среща на върха с лидера на Северна Корея. Тръмп добавя, че е имал "много добър диалог при днешната първа среща във Виетнам със севернокорейския лидер".
 
Белият дом съобщи, че двамата лидери ще имат "церемония за подписване на общо споразумение" в края на срещата на върха във Виетнам утре. Двамата ще имат нова 45-минутна среща насаме, последвана от среща в разширен формат с техните помощници, съобщи Белият дом. Според ДПА след разговорите Тръмп и Ким ще подпишат обща декларация утре в 14:05 ч. местно време в Ханой (07:05 по Гринуич).
БТА