Загина ловецът на крокодили Стийв Ъруин
Загина ловецът на крокодили Стийв Ъруин / netinfo

Стийв Ъруин, водещ на излъчвания по Animal Planet сериал "Ловецът на крокодили" загина по време на експедиция на североизточния бряг на Австралия, съобщават всички световни информационни агенции. 

44-годишният Ъруин е снимал документален филм за Големия риф в североизточната част на щата Куийнсланд, когато скат е забил острия си опашен шип в гърдите му. Медицински хеликоптер е пристигнал на мястото, но вече е било твърде късно. Ъруин оставя сама 42 годишната си съпруга Тери и двете си деца – 8-годишната Бинди и 2-годишния Боб.

Хиляди австралийци почетоха днес паметта на Стив Ъруин, известният  “ловеца на крокодили”.  Хиляди опечалени положиха цветя пред зоологическата градина, чийто директор бе Ъруин. Стотици австралийци признаха, че са пропътували много километри, за да почетат неговата памет.

Австралийският министър-председател заяви, че е познавал Ъруин прекрасно, а  Австралия е загубила един свой прекрасен син. Премиерът посочи, че е бил шокиран от вестта за смъртта на Ъруин.

Световните медии публикуват реакциите на хиляди хора от целия свят, които искрено скърбят за трагичната смърт на Ъруин познат на всички с незабравитмите си филми за живата природа на Австралия излъчвани по Animal Planet.