Задържаха грък заради убийството на българката на Халкидики
Задържаха грък заради убийството на българката на Халкидики / БГНЕС

Гръцкият гражданин Димитриус Михалис е задържан във връзка с убийството на 31-годишната Пенка Янкова. Българката бе открита мъртва край град Олинтос на Халкидическия полуостров. Това съобщи за Дарик радио консулът ни в Солун Александър Михов.

Михалис е имал връзка с Пенка Янкова. Той е бил е наркоман. Задържан е по сигнал на сестрата на жертвата, която също живее на Халкидическия полуостров. Янкова е работела като камериерка в градчето Метаморфоси. Тялото й е намерено край градчето Олинтос, където е живеела, разказа консулът ни в Солун Александър Михов.

"Трупът е намерен случайно от ловджийско куче, тялото било без дрехи, първо обезобразено от удари, а след това от ухапване на диви животни. Имала е пръстен и златна верижка, въпреки че била без дрехи, от което изводът става сам ясен", каза пред Дарик радио Александър Михов.

Предполага се, че българката е убита миналия петък. Утре сутрин сестрата на жертвата ще отиде в консулството ни в Солун, за да уреди формалностите по транспортирането на тялото на Пенка Янкова в България.