/ БГНЕС
Вой на сирени за въздушна тревога огласи Централен Израел, след като във въздушното пространство откъм Ливан навлезе ракета, но впоследствие снарядът е паднал в безлюдна местност, съобщи израелската армия, цитирана от агенциите.
Тревога беше обявена в района на Самария и Модиин-Илит, посочи ЦАХАЛ.

"След като прозвучаха сирените в района на Самария и Модиин-Илит беше открит навлязъл откъм Ливан снаряд, който е паднал в безлюдна местност", се казва в съобщението на армейската пресслужба.

Дълбоко ешелонираната израелска противовъздушна отбрана успя да прехване в огромната им част изстреляните от началото на войната в Газа ракети и дронове.

Конфликтът между Израел и "Хизбула" избухна преди година, когато подкрепяната от Иран групировка започна да осбстрелва с ракети Северен Израел от солидарност с палестинското движение "Хамас" след началото на конфликта в Газа.

През последните седмици бойните действия се ожесточиха, а Израел започна да бомбардира Южен Ливан, южните предградия на Бейрут и долината Бекаа, като уби много от членовете на висшето ръководство на "Хизбула", и след това предприе и сухопътно настъпление на ливанска земя. "Хизбула", от своя страна, започна да обстрелва с ракети райони в Израел, намиращи се по-далеч от ливанско-израелската граница.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Владимир Сахатчиев/БТА