/ БГНЕС
Израелската армия е превзела още едно селище в Ливан, предаде ДПА, като се позова на медийни съобщения.

Войници са издигнали израелското знаме в Айта аш Шаб, обяви днес Канал 12 на израелската телевизия. На излъчени от медията кадри се вижда израелско знаме на кула, около която има повредени и разрушени сгради.

Селището се намира в Южен Ливан, точно до демаркационната линия с Израел, отбелязва ДПА. Агенцията посочва, че не може да потвърди информацията чрез независими източници и че Израел също не я е потвърдил официално. Израелската армия обаче не предоставя много информация за движенията на конкретни подразделения.

Канал 12 все пак е смятан за надежден източник, тъй като поддържа тесни контакти с израелските въоръжени сили. Миналата седмица медията излъчи кадри, на които се вижда как израелски войници рисуват с боя израелско знаме върху руини в град Марун ар Рас.

Ливанският депутат от "Хизбула" Хасан Фадала обаче заяви пред репортери, че израелските въоръжени сили към момента не са превзели нито едно селище в Южен Ливан, предаде Ройтерс.

Фадала също така каза, че ръководството на "Хизбула" внимателно координира с председателя на парламента на Ливан Набих Бери усилията си за осигуряване на прекратяване на огъня в сраженията с израелските въоръжени сили.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Владимир Арангелов/БТА