/ БГНЕС
Президентът на Сърбия Александър Вучич направи официално обръщение тази вечер по сръбската държавна телевизия РТС по повод отмяната на посещението на руския външен министър Сергей Лавров в Белград.

Русия гневна на България и други съседи на Сърбия след осуетената визита на Лавров (ОБЗОР)

Президентът каза в интервю за централната информационна емисия на РТС, че не е изненадан от изхода и по думите му несъгласието на Сърбия винаги да бъде част от глутницата е нещо, което предизвиква главоболие.

"Не може да разберете колко безброй разговора имаше, от Сърбия се искаше да откаже гостоприемство на министъра на външните работи на Русия", каза Вучич и допълни: "Бих желал някой да иска да разговаря, защото разговорите са лековити".

Държавният глава каза, че поради енергийните проблеми Сърбия е в де факто извънредно положение. "Заради санкциите, наложени на Русия, от джоба на сръбските граждани са взети 600 милиона долара годишно. Трябва да отделим допълнителни средства за газ. В петък се подписва споразумение за газа", каза Вучич.

"Очаквам от народното правителство да води към силно ускоряване на европейските процеси, но да не се отказваме от нашата политика след нечие обаждане. Знаете ли колко политици познавам, които променят политиката си, когато им се обади третата секретарка на четвъртия секретар на някое от по-малките посолства", каза Вучич.
БТА