Владимир Путин за Ердоган: Този малък диктатор ще отиде в ада
Владимир Путин за Ердоган: Този малък диктатор ще отиде в ада / снимка: БГНЕС, архив

Руският президент Владимир Путин на среща с турския посланик в Москва даде ултиматум и призова за незабавно прекратяване на подкрепата на Турция за „Ислямска държава” и нарушаването на суверенитета на Сирия.

Руският президент порица турския си колега Реджеп Ердоган, наричайки го „диктатор” и заплаши да прекъсне дипломатическите си отношения с Турция заради „продължаващата подкрепа на Ердоган за терористичната организацията „Ислямска държава”.

„Veteranstoday” посочва, че думите на Путин са в отговор на твърдението на Ердоган в западната преса преди дни, че Путин му е казал, Русия вече няма да подкрепя Сирия във войната с Ал Кайда, „Ислямска държава” и техните западни крила.

„Кажи на диктатора Ердоган, че ще отиде в ада, ако не спре добре установената подкрепа за „Ислямска държава”, казал руският президент на турския посланик в Москва Умит Ярдъм. „Не ми остава нищо друго, освен да превърна Сирия в един огромен Сталинград за Ердоган и неговите саудитски съюзници, които са по-злобни дори от Хитлер”, казал Путин.

„Вашият малък диктатор е лицемер, атакувайки Египет, докато в същото време се опитва да свали избраното правителство в Сирия”, заявил още Путин.

Източник: БГНЕС