Р'Бони Габриел от САЩ беше коронясана за 71-ата Мис Вселена в събота вечер, предаде Си ен ен. Миналата година тя първата американка от филипински произход, спечелила Мис САЩ. Габриел взе короната пред Аманда Дудамел от Венецуела и Андреина Мартинес от Доминиканската република. Конкурсът се проведе в Ню Орлиънс, щата Луизиана, като 84 красавици от цял свят се състезаваха за короната.

Снимки от конкурса вижте ТУК >>>

Събота вечер беше последният ден от състезанието, като елиминациите стесняваха броя на финалистките.

Мис Вселена
БТА


Когато Габриел влезе в Топ 5, тя беше попитана: „Мис Вселена наскоро направи всеобхватна промяна, позволяваща на майки и омъжени жени да се състезават тази година. Каква е друга промяна, която бихте искали да видите и защо?“

Мис Вселена
БТА

Габриел отговори, че се надява организаторите на конкурса да увеличат възрастовата граница на кандидатите. „За мен бих искал да видя увеличаване на възрастта, защото съм на 28 години. И това е най-възрастната възраст за състезание. И мисля, че е нещо красиво. Любимият ми цитат е „ако не сега, тогава кога?“ Защото като жена вярвам, че възрастта не е определяща. Не е утре, не е вчера, а сега. Времето е сега“, каза тя.

Мис Вселена
БТА

Родената в Хюстън Габриел е моделка, модна дизайнерка и инструкторка по шиене, която дава приоритет на околната среда в работата си. 
БГНЕС