/ Gulliver/Getty Images
Великобритания запази национална минута мълчание в памет на кралица Елизабет II, като хората бяха насърчавани да отбележат този момент на прага на домовете си или на обществени събития и бдения.

Хората в цялата страна останаха в мълчание за минута точно в 19:00 ч. по Гринуич, за да си спомнят за най-дългогодишния монарх в британската история. На някои публични събития в кралството след минутата мълчание последваха аплодисменти.

Началото на минутата за размисъл бе даден със звъна на Биг Бен. Една минута по-късно, в 20,01 часа още един удар отбележи краят на минутата мълчание.

Принц Андрю е последният член на кралското семейство, който отдаде почит на майка си. Той изтъкна нейните "знания и безгранична мъдрост". 

И днес в Лондон продължава да се изви огромна опашка от желаещи да се сбогуват с кралицата. Ковчегът ѝ ще остане за поклонение в Уестминстър хол до 6,30 часа утре. Хората бяха предупредени да не се редят повече, защото се чака по 13 часа и повече. Очаква се властите да решат кога достъпът до опашката да бъде спрян.

В Обединеното кралство продължават да пристигат чуждестранни лидери, които утре ще присъстват на погребалната служба за кралицата в Уестминстърското абатство.
 
 
БГНЕС