/ ThinkStock/Getty Images
Вдовицата на убит от сицилианската мафия син на мафиотски бос беше избрана в италианския парламент като представител на Движение "Пет звезди", предаде Франс прес, позовавайки се на официалните резултати.
51-годишната Пиера Айело живее под закрила, откакто преди години решила да свидетелства в съда. Тя бе принудена да води кампанията си без обичайните публични прояви и криейки лицето си, за да избегне отмъщение на мафията.
Това не й попречи да спечели 52,9 процента от гласовете в изборния си район Марсала, Западна Сицилия, изпреварвайки значително съперника си от дясната коалиция, получил едва 26,1 на сто от гласовете.
През 1991 г. Пиера Айело става свидетел на убийството на съпруга си Николо Атрия, син на мафиотския бос Вито Атрия. Вито Атрия е убит 1985 г. и Николо публично се заканва да си отмъсти. Затова е ликвидиран от съпернически клан.

Коя е най-богатата и процъфтяваща мафия в света? (СНИМКИ)

Пиера Айело издава двамата убийци на съпруга си и свидетелства срещу десетки мафиоти пред прокурор Паоло Борселино, който няколко месеца по-късно, през 1992 г., е убит от заложено в колата му взривно устройство.

Айело обясни по време на кампанията си, че е решила да се кандидатира заради ангажимента на Движение "Пет звезди" да се бори с неравенството и за да "си върне лицето", както казва тя, след като преди 26 години от съображения за сигурност е била принудена да се премести в друга част на Италия и да крие коя е.
БТА