Валери Цветанов участва в редовно заседание на Съвета на ЕС
Валери Цветанов участва в редовно заседание на Съвета на ЕС / cнимкa: Sofia Photo Agency

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще участва днес и утре в Брюксел в редовно заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

Очаква се на заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство да продължи задълбоченият политически дебат по отношение на законодателните предложения във връзка с прегледа на състоянието на Общата селскостопанска политика, като България възнамерява да се придържа към досегашните си позициите по отношение на предстоящите реформи на ОСП.

По време на срещата Европейската комисия ще представи и информация за актуалното състояние на преговорите в рамките на Световната търговска организация по Програмата за развитие от Доха.

В сферата на рибарството ще бъде разгледано предложението за Регламент за изменение на Регламента за възстановяването на запасите от атлантическа треска, както и Протокола в областта на рибарството между Европейската общност и Ислямска Република Мавритания.