/ Thinkstockphotos
Общинският съвет на Ню Йорк почти единодушно гласува забрана на ароматизирани електронни цигари, съобщава CNBS. 42 членове на съвета са гласували в подкрепа на това решение. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио обяви, че възнамерява да подпише законопроекта.

Американската медицинска асоциация призова за незабавна забрана на електронните цигари

Броят на смъртните случаи от белодробни заболявания, причинени от пушенето на електронни цигари достигна 40 в Съединените щати. Повече от 2 хиляди души страдат от белодробни заболявания, свързани с тях.

САЩ налагат възрастови ограничения за електронните цигари

Преди това, законодателното събрание на щата Масачузетс също одобри законопроект за забрана на електронните цигари. Ако губернаторът на Масачузетс подпише документа и той стане закон, Масачузетс ще бъде първият щат в страната, който напълно забранява ароматизираните електронни цигари на федерално ниво.

Откриха съставката в електронните цигари, предизвикваща заболявания

В допълнение към забраната за ароматизирани електронни цигари, законопроектът предвижда въвеждането на акциз върху електронните цигари без аромат, финансирането на консултации за отказване на тютюнопушенето и никотинова терапия под формата на специални дъвки и никотинови лепенки. Както и продукти, с високо съдържание на никотин, ще се продават само в магазини, достъпни за хора на 21 и повече години.
БГНЕС