Трима души бяха убити и 31 бяха ранени при руски обстрел на североизточния украински град Харков, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на украинския областен управител на Харковска област Олег Синегубов.

Кметът на Харков, който е вторият по големина град в Украйна, написа в Телеграм, че при обстрела е поразена цивилна инфраструктура, включително търговски обект и сервиз за гуми.

Областният управител Синегубов изтъкна, че това не са обекти от военно значение и че сред десетките хора, които са били откарани в болници, има и две деца, съответно на 4 и на 16 години.

След руския ракетен удар в Украйна: Търсят още 20 души под отломките

"Няколко снаряда улучиха частни домове. Бяха унищожени също така гаражи и автомобили. Избухнаха и няколко пожара", информира областният управител.

Русия, чиито войски нахлуха в Украйна на 24 февруари, отхвърля обвиненията, че нейните сили атакуват цивилни обекти, отбелязва Ройтерс.

Харков, който се намира близо до руската граница, още в началото на войната пострада от масирани бомбардировки, след което там настъпи относително спокоен период. През последните седмици обаче градът отново е подложен на обстрел.
БТА