Десетки служители от украинските спасителни служби се опитваха вчера да извадят хора изпод отломките, след като руска ракетна атака порази жилищни сгради в Източна Украйна, предаде Асошиейтед прес. Петнадесет души са загинали и се смята, че повече от 20 все още са в капан под развалините.

Ракетният удар в събота вечерта разруши три сгради в квартал на град Часов Яр в Донецка област, в който живеят предимно хора, работещи в намиращи се наблизо заводи. Снощи спасители успяха да разчистят достатъчно отломки и бетон и спасиха мъж, прекарал в капан почти 24 часа.

По информация от украинските спасителни служи с това общият брой на извадените изпод развалините става шестима души. Вчера през деня те са успели да установят контакт с други трима оцелели, хванати в капан под разрушените сгради.

Губернаторът на Донецката област съобщи за жертви и ранени при руска ракетна атака

По оценка на Павло Кириленко, областният управител на Донецка област, около 24 души все още са блокирани под отломките, включително 9-годишно дете.

Кириленко каза, че градът е бил поразен от ракети, изстреляни от установки "Ураган". Заместник-ръководителят на местните спасителни служби обаче заяви пред АП, че сградите са били поразени от четири снаряда и вероятно става думи за ракети "Искандер". Часов Яр се намира на около 20 километра югоизточно от град Краматорск, за който се предполага, че е основна цел на руското настъпление.
БТА