/ БГНЕС
Най-малко шестима човека бяха убити и вероятно над 30 са затрупани под отломките на рухнала пететажна сграда, поразена снощи от руска ракета в град Часив Яр в Донецката област. Това съобщи днес в "Телеграм" украинският губернатор на областта Павло Кириленко, цитиран от Ройтерс.

По думите му освен шестимата убити има и петима ранени. Местни жители са казали, че най-малко 34 души са останали под развалините на сградата.

Армията на Украйна съобщи, че руските сили са атакували украински позиции до източния град Словянск, но са били принудени да се оттеглят. От територията на Русия били изстреляни крилати ракети към североизточния град Харков, но украинската страна не даде данни за пострадали и щети.

Губернаторът на Луганската област Серхий Хайдай съобщи, че противникът се съсредоточава в района на село Билохоривка, разположено на около 50 км източно от Словянск.  По думите на губернатора, също в "Телеграм", руснаците обстрелват с артилерия и ракети околните населени места, "но все още не могат за окупират цялата Луганска област". Русия твърди, че е превзела цялата Луганска област в края на миналата седмица, припомни агенцията.

ТАСС цитира проруски сепаратисти, според които украинските сили са обстрелвали с артилерия жилищни квартали в град Донецк. Вчера украинският президент Володимир Зеленски отново обвини Русия, че умишлено стреля по цивилни; Москва постоянно отхвърля подобни обвинения.

Ройтерс отбеляза, че не е в състояние да удостовери от независими източници истинността на сведенията от бойното поле. 
БТА