/ БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп си постави оценка "шест плюс" за своята дейност като държавен глава за почти двете години, откакто е на власт, предаде ТАСС, като се позова на телевизия "Фокс нюз".

Тръмп пак повтори: Никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия

Попитан в интервю за "Фокс нюз" да оцени своята дейност, Тръмп отговори: "Вижте, мразя да правя това, но ще го направя. Поставям си "шест плюс". Това достатъчно ли е? Мога ли да отида още по-високо".

Той заяви, че "върши отлична работа" като президент, и даде за пример силния ръст на американската икономика и напредъка в уреждането на ситуацията на Корейския полуостров.

Северна Корея увеличила производството на гориво за ядрени оръжия?

Тръмп изрази съжаление по повод решението си да не посети Арлингтънското национално гробище във Вашингтон в Деня на ветераните. "Трябваше да направя това", каза президентът, който рядко съжалява публично за свои решения.

"Бях извънредно зает заради телефонни разговори", обясни Тръмп, който беше разкритикуван, че е нарушил традицията и не е поднесъл венец на Гроба на незнайния воин, както са правили неговите предшественици на този ден.
БТА