Тръмп си навлече гняв в Чикаго, сравнявайки града с военна зона
Тръмп си навлече гняв в Чикаго, сравнявайки града с военна зона / БГНЕС

Общинските съветници в Чикаго възнегодуваха срещу начина, по който републиканският кандидат за Белия дом Доналд Тръмп описа техния град и искат да махнат табелата с името му "Тръмп плаза" пред неговия небостъргач в Чикаго, предаде Франс прес.

Брус Спрингстийн: Тръмп е срам за САЩ

На първия кандидат-президентски дебат Тръмп напомни за жертвите на огнестрелно оръжие, които дава Чикаго всяка година и зададе въпроса: "Къде се случва това? Дали в страна, раздирана от война? А какво правят там?"

Как холивудската красавица Ева Лонгория разби Тръмп (ВИДЕО)

От началото на тази година в Чикаго - третия американски град, има 568 убити и 3324 пострадали в престрелки, което е рекорд за големите американски градове, сочат данни на в. "Чикаго трибюн".

Доналд Тръмп отново си навлече вълна от критики със свое изявление

Но Чикаго е прочут и с елегантния градски пейзаж от небостъргачи, с благоустроеното крайбрежие на езерото Мичиган и с бляскавия културен и интелектуален живот, отбелязва АФП.

Защо хората от "другата Америка" ще гласуват за Доналд Тръмп

Сравнението на Чикаго с военна зона бе прието зле, но за да бъде гласувано в общинския съвет премахването на табелата с името на Тръмп ще е необходим най-малко един месец и това едва ли ще стане преди президентските избори на 8 ноември, добавя АФП.

Източник: БТА