/ БГНЕС
Президентът Доналд Тръмп приключи късно снощи ожесточената кампания за днешните междинни избори в САЩ с последен митинг в Кейп Жирардо, щата Мисури, предадоха агенциите.

Доналд Тръмп
БГНЕС

По-рано през деня той говори и на публични мероприятия в Охайо и Индиана, отправяйки настоятелен призив към избирателите да запазят крехките постижения на неговата републиканска администрация, които могат да бъдат заличени, ако демократите получат надмощие в Конгреса, посочва Асошиейтед прес. 

Няколкомесечната предизборна кампания на Тръмп беше белязана от расова реторика, хардлайнерски ходове в имиграционната политика и безразборни политически предложения, отбелязва АП. Във всяка от последните си три речи през деня той излагаше основните елементи от вътрешно и външнополитическия дневен ред на своята администрация, хвалейки се пред свои симпатизанти какво е успял да постигне за две години в Белия дом. Той ги увери, че гласуването за републиканците на междинните избори ще означава силни правоохранителни органи и още по-строга имиграционна политика, докато гласуване за демократите би довело в страната поток от нелегални имигранти с криминално минало и повишение на данъците. 

Доналд Тръмп
БГНЕС

"Всичко постигнато е крехко, всичко, за което ви говорих може да бъде върнато назад и променено, ако демократите се върнат", каза Тръмп по открита телефонна линия, организирана от щаба на неговата кампания вчера. "Вижте как се държат те! Те се радикализират", заяви президентът. 

Ще отпаднат ли визите за българите в САЩ?

В интервю за медийния конгломерат "Синклер бродкастинг" в предизборния ден Тръмп се опита да смекчи малко тона, като каза, че съжалява за някои от хапливите си изявления по време на кампанията. "Бих желал да използвам много по-мек тон. Донякъде чувствам, че нямам друг избор, но може би имам", допусна той. 

Но и в трите му последни речи вчера подобно желание не се усети, отбелязва АП. Специално по въпроса за нелегалната имиграция езикът му бе крайно остър, а атаките срещу демократите - директни. 
БТА