Тръмп планира да номинира трети бивш генерал на ключов пост в екипа си
Тръмп планира да номинира трети бивш генерал на ключов пост в екипа си / Guliver/Getty Images

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп планира да номинира запасния генерал от морската пехота Джон Кели за шеф на Министерството на вътрешната сигурност, съобщи Ройтерс, цитирайки телевизия Си Би Ес.

Кели, бивш началник на Южното командване на американските въоръжени сили, е приел поканата, твърди Си Би Ес, като се позовава на неназовани източници. Ройтерс не може да потвърди новината от собствени източници.

На кого се е спрял Тръмп за министър на отбраната?

66-годишният Кели ще бъде третият запасен генерал, на когото новоизбраният президент на САЩ ще предложи висок пост в бъдещата си администрация, отбелязва Ройтерс. Тръмп, който няма военен опит, вече номинира Джеймс Матис за министър на отбраната и назначи Майкъл Флин за свой съветник по националната сигурност.

Тръмп обяви първите важни назначения, след като встъпи в длъжност

Кели имаше разногласия със сегашния президент, демократа Барак Обама, по ключови въпроси и предупреди за уязвимостта на южната граница на САЩ с Мексико. Като началник на Южното командване - последния пост в 45-годишната му военна кариера - той отговаряше за американските военни ангажименти и отношения в Латинска Америка и Карибския басейн.

Източник: БТА