Тръмп обяви кои ще са първите му две важни назначения, след като встъпи в длъжност
Тръмп обяви кои ще са първите му две важни назначения, след като встъпи в длъжност / БГНЕС, архив

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп избра председателя на Националния комитет на Републиканската партия Райнс Прибъс за началник на Канцеларията на Белия дом, а бившия началник на информационния сайт Брайтбарт Стив Банън - за главен стратег и старши съветник, съобщи ДПА.

Това са първите две важни решения, които Тръмп взема относно бъдещия си екип, отбеляза агенцията.

Тръмп обеща да депортира от 2 до 3 милиона нелегални имигранти

Избирането на Прибъс - верен съюзник в предизборната кампания на Тръмп, който е в близки отношения с председателя на долната камара на парламента Пол Райън - е сигнал, че бъдещият президент иска да работи с Райън и контролирания от републиканците Конгрес, за да прокара планираните си политики, отбеляза Ройтерс.
"Вълнувам се, че моят много успешен екип ще продължи с мен работа в ръководенето на нашата страна", каза вчера Тръмп в комюнике. "Стив и Райнс са висококвалифицирани лидери, които работиха добре заедно в кампанията ни и ни изведоха до историческа победа. Сега и двамата ще са до мен в Белия дом", допълни той.

74% от американците признават Тръмп за законно избран президент

В същото комюнике Прибъс обещава да работи за "създаването на икономика, която да е в полза на всички, за подсигуряването на нашите граници, за отмяна и замяна на (реформата в здравното осигуряване) Обамакеър и за унищожаване на радикалния ислямски тероризъм".

Банън пък обеща да работи в партньорство с Прибъс, както по време на кампанията, за да помогне за реализирането на програмата на Тръмп, отбеляза Франс прес.

Източник: БТА