/ ThinkStock/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че обмисля щата Айова като възможно място за подписване на търговска сделка с Китай, предаде Асошиейтед прес.

САЩ и Китай ще подпишат търговска сделка скоро

Американски и китайски представители преговарят за финализиране на сделката, която да бъде подписана от Тръмп и китайския президент Си Цзинпин на среща в Чили в средата на този месец. Чили обаче обяви в сряда, че няма да може да домакинства заради продължаващи масови демонстрации срещу правителството.

Търговските преговори между САЩ и Китай: Надежда за ограничено споразумение

По тази причина САЩ и Китай ще търсят друго място за срещата на лидерите си. Китай и САЩ отбелязаха прогрес в търговските си преговори, съобщи вчера китайското министерство на търговията, цитирано от ДПА.

Кристалина Георгиева: Търговските конфликти сриват световната икономика

Според министерството китайският вицепремиер Лю Хъ е провел телефонен разговор с американския министър на финансите Стивън Мнучин и с американския представител за търговията Робърт Лайтхайзър. Двете страни проведоха "сериозни и конструктивни обсъждания" с цел намиране на решения за основните си опасения и за постигането на принципен консенсус, заяви китайското ведомство.

Китайската информационна агенция Синхуа съобщи, че между страните е постигнато споразумение за вноса на готвено месо от домашни птици от Китай в САЩ и за отмяната на забраната за американски внос на месо от домашни птици в Китай, отбелязва ДПА.
БТА