/ ThinkStock/Getty Images
Тигър уби служителка в плантация за палмово олио в Индонезия, съобщи Франс прес. Нещастният случай за пореден път илюстрира съществуващия конфликт между хората и дивите животни, причинен от обезлесяването.

Тигър уби служителка на зоопарк във Великобритания (СНИМКИ) 

Тридесет годишната Джумиатик е била открита мъртва в плантация в северозападната провинция Риау на остров Суматра. По тялото на жената имало следи от ухапвания по врата и краката.
 
Тигър избяга по време на фокус в Лас Вегас

Джумиатик работела с още две служителки и събирала данни за вредните насекоми по палмите. Жените били нападнати от тигър, който ги преследвал около 200 метра. Те се опитали да се спасят, като се покатерили по дърветата. Но хищникът успял да свали на земята Джумиатик. Жената се борила с тигъра около 15 минути, но получила фатални рани по врата.

Китаец отглежда десетки тигри като домашни любимци (ВИДЕО)

АФП припомня, че през последните години в Индонезия бяха регистрирани няколко смъртни случая на хора, нападнати от тигри. Те идват вследствие на обезлесяването, при което се освобождават нови терени за палмовите плантации. При изсичането на горите се губи естественият хабитат на тигрите и те попадат в по-чести контакти с хората.
 
БТА