Тежки сражения край Луганск, бунтовниците твърдят за 130 убити украински войници
Тежки сражения край Луганск, бунтовниците твърдят за 130 убити украински войници / снимка: БГНЕС, архив

Около 130 украински войници са загинали в боевете с проруските сепаратисти край Луганск за изминалото денонощие, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки пресцентъра на самообявилата се Луганска народна република в Източна Украйна.

Украинските сили са понесли и значителни материални загуби - унищожени са тежък транспортен самолет Ил-76, две гаубици, два миномета, зенитна установка, пет автомобила.

Според съобщението на пресцентъра украинската армия се опитала да атакува града от три страни, но всички атаки били успешно отбити. Луганските сили от своя страна провели успешна операция в района на летището на града, което е под контрола над противника, нанасяйки значителни материални щети. В самия Луганск е загинал един човек, а 13 души са били ранени, сред тях и едно дете.

От съседната Донецка народна република съобщиха, че евакуацията на сградата на областната администрация на Донецк, за която бе съобщено по-рано днес, се е наложила заради въздушна атака на украинските сили. Военните поискали всички да напуснат сградата за около 1-2 часа, за да се избегнат жертви, предава БТА.

Представител на „правителството” каза, че „то продължава да работи в обичаен режим и всеки се занимава със своята работа. За днес не е предвидено заседание”.