фонтан
фонтан / ThinkStock/Getty Images
Полицията в Рим издирва двама туристи за разсъбличане в центъра на италиански фонтан, съобщи BBC.
Видеоклипът, публикуван в интернет, показва двамата младежи по бельо, забавлявайки се докато се къпят във фонтана на Алтаре де ла Патрия - паметник в чест на първия крал на Италия след обединението на страната. Паметникът съхранява също и Гробницата на незнайния воин, в памет на всички паднали войници.
Двамата мъже се смеели и се шегували помежду си във водата, след което единият от тях свалил бельото си и се усмихнал на камерата. Някои от минувачите са се забавлявали от гледката и са правели снимки, а други са поклащали глави и са се приближавали към тях, за да им кажат да излязат от фонтана.

Вицепремиерът на Италия - Матео Салвини, написа в Туитър: "Знам как да възпитам тези идиоти, ако бъдат хванати. Италия не е тяхна собствена баня."
Местната полиция съобщи, че инцидентът е "незаконен и обиден" и се е опитала да открие двамата мъже. Тя заяви, че двамата са чужденец и "местен англоговорящ".
Междувременно заместник-кметът на Рим Лука Бергамо осъди тяхното поведение, което коментира: "То обижда всеки един от нас, националната памет на нашата страна и падналите в боя, на когото паметникът е посветен. Ние сме изправени пред поведение, което демонстрира глупост и невежество, липса на уважение към историята на Рим и Италия. Ако бъдат идентифицирани от местната полиция, която работи активно за залавянето им, те ще получат възможно най-голямото наказание".
БГНЕС