Снежни бури в САЩ оставиха стотици хиляди без ток и причиниха хаос по летищата
Снежни бури в САЩ оставиха стотици хиляди без ток и причиниха хаос по летищата / БГНЕС

Снежни бури оставиха без ток над 200 хиляди потребители в централната част на Съединените щати и причиниха хаос по летищата в щата Ню Йорк, предадоха ИТАР-ТАСС и ДПА. Прекъснато бе електроподаването до 161 хиляди клиенти в щата

Индиана, 47 хиляди в Илинойс и 15 хиляди в Охайо. Лошото време стана причина и за анулирането на близо 600 полета в щата Ню Йорк, над 200 от които от международните летища в едноименния град "Ла Гардия" и "Джон Ф. Кенеди".

Метеоролозите прогнозират, че в редица райони в щатите Ню Йорк, Кънектикът и Масачузетс до броени часове ще се образува 30-сантиметрова снежна покривка, каквато вече има в южната част на Уисконсин. Снеговалежите ще продължат и през идните дни.

Според метеоролозите снежните бури са част от същия фронт, който направи така, че световната столица на хазарта Лас Вегас да осъмне покрит със сняг в четвъртък за първи път от три десетилетия.

Лошото време може да има негативни последици и за печалбите на магазините в последните дни преди Коледа, отбелязва ИТАР-ТАСС. Американците и без това не бързат да се разделят с парите си заради икономическата криза, а е възможно снежните бури да се окажат допълнителен стимул за гражданите на страната да си останат у дома вместо да обикалят за покупки.