/ Thinkstockphotos
Снежна буря се разрази в североизточните райони на американския щат Колорадо тази сутрин, като блокира много пътища и наложи отменяне на стотици полети. Това обърка плановете на милиони американци да пътуват по случай един от най-любимите празници в САЩ - Деня на благодарността, който тази година се пада на 28 ноември, предаде Ройтерс.

Първият сняг върна познатия хаос за шофьорите у нас (ВИДЕО)

До тази сутрин в Денвър валежът бе натрупал 18 см сняг и се очаква виелиците да продължат и през деня с ветрове от над 70 км/ч. Освен преспите, силно намалена е и видимостта по шосетата. От международното летище на града са отменени над 460 полета. Видеокадри показаха снегопочистващи машини, опитващи се да поддържат отворена пистата.

Рекорди в Аляска за най-топло време и за най-много сняг

В града и околностите бяха затворени училищата, не работят и големите магазини. Това даде шанс на по-дребните търговци, натрупали стокови запаси за голямото пазаруване по празника.
На някои места в щата, като Форт Колинс и района на Лъвленд, снежната покривка надхвърля 50 см и според синоптиците снегът ще продължава да се трупа.

Хиляди семейства във Франция все още са без ток (ВИДЕО)

Според Американската автомобилна асоциация около 55 млн. души се очаква да пътуват със самолет или автомобил най-малко на 80 км от домовете си за Деня на благодарността. Снегът и бурите вероятно ще осуетят техните планове.
Силни снежни бури се очакват тази вечер и в планините на Северна Калифорния и в Орегон, съобщиха от метеорологичната служба. Снежната покривка там на места може да достигне близо метър.
БТА