/ iStock/Getty Images
Британското правителство обяви, че ще позволи на обитателите на домовете за възрастни в Англия по двама посетители по-късно този месец, което ще даде възможност на някои баби и дядовци са се срещнат със своите внуци за първи път, предаде Ройтерс.

"Особено съм доволен от разрешението обитателите да имат повече посетители, включително внуците им, след изолацията и тревогата, която толкова много хора изпитаха през изминалата година", заяви премиерът Борис Джонсън.

Борис Джонсън: Англия може да успее да избегне нов локдаун

За да спре разпространението на COVID-19 в старческите домове, които бяха тежко засегнати в началото на пандемията миналата година, правителството наложи строг локдаун, който започна през януари. Миналия месец мерките бяха разхлабени, като на всеки обитател беше разрешен по един посетител вътре в дома, а от 12 април ще им разрешат по двама.

Родители ще могат да довеждат бебета и малки деца, което ще означава, че някои от обитателите на домовете едва сега ще се запознаят с най-новите членове на фамилията. Посетителите ще трябва да носят лични предпазни средства и да представят отрицателен тест за ковид.
БТА