Скандал около твърденията, че Гордън Браун малтретира персонала си
Скандал около твърденията, че Гордън Браун малтретира персонала си / снимка: Reuters

Няколко души от канцеларията на британския премиер Гордън Браун са контактували с благотворителна организация, защитаваща интересите на хора, подлагани на тормоз, съобщи за Би Би Си нейната директорка Кристин Прат. Той уточни, че през последните години е имало 3-4 обаждания от "Даунинг стрийт".

По-рано лорд Питър Манделсън отрече в предаване на медията твърденията, че Браун е бил предупреден за избухливия си темперамент, като изтъкна, че той "не малтретира приближените си".

От "Даунинг стрийт" съобщиха, че спомената организация не е контактувала с екипа на премиера и че има установена процедура в случай, че някой от персонала има проблеми.

Всичко това последва публикация в неделния "Обзървър", в която се твърди, че секретарят на кабинета Гас О'Донъл бил толкова загрижен от поведението на Браун към персонала, че се е наложило да поговори с него на четири очи, отбелязва БТА.

В книга на главния политически редактор на вестника Андрю Роунсли са изнесени подробности как Браун е сграбчвал за реверите хора от персонала му, дърпал ги е настрана и им е крещял.

От "Даунинг стрийт" коментираха пред Би Би Си, че писанията са "безпочвени зловредни обвинения".