/ Gulliver/Getty Images
Холивудският актьор Дуейн Джонсън (Скалата) заяви, че повече няма да използва истински оръжия във филмите си, след като неговият приятел и колега Алек Болдуин случайно застреля и уби операторка на снимачната площадка в Ню Мексико миналия месец, предаде Ройтерс.

Алек Болдуин простреля смъртоносно жена на снимачната площадка

Халина Хъчинс загина на 21 октомври от куршум, изстрелян от пистолет, който Болдуин използва по време на репетиция за сцена на снимачната площадка на уестърна "Rust".

А помощник-режисьор казва на актьора, че пистолетът е "студен" - термин, означаващ, че оръжието е е безопасно за употреба.

Алек Болдуин с първи думи след фаталния инцидент, който потресе света (СНИМКИ/ВИДЕО)

Дуейн Джонсън, който присъства в Лос Анджелис на световната премиера на новия си филм за Нетфликс "Red Notice" ("Червена бюлетина") с Райън Рейнолдс и Гал Гадот, заяви, че продуцентската му компания "Seven Bucks Productions" "никога повече няма да използва истински оръжия".

"Това беше ужасен сценарий. Познавам Алек Болдуин от много, много години. Той е мой приятел. Съпричастен съм към семействата на всички, засегнати от инцидента", сподели Дуейн Джонсън.

След трагедията с убитата в САЩ операторка: Какво ще се случи с оръжията в киното

"Не мога да говоря за други продуцентски компании, не мога да говоря за други студия, но мога да ви кажа, че за нас случилото се създава нова перспектива за работата ни занапред", допълни актьорът, уверявайки, че неговата продуцентска компания преустановява използването на истински оръжия.
БТА