Синът на Янукович се удавил в езерото Байкал
Синът на Янукович се удавил в езерото Байкал / снимка: БГНЕС, архив

По-малкият син на бившия украински президент Виктор Янукович се е удавил в руското езеро Байкал.

Новината за гибелта на малкия син на Янукович беше потвърдена от бившата управляваща политическа сила в Украйна Партията на регионите, предаде ТАСС.

"На 20 март трагично приключи животът на нашия колега, бившия народен депутат на Украйна от Партията на регионите, един от най-младите представители на депутатския корпус в Петия, Шестия и Седмия състав на Върховната рада Виктор Викторович Янукович. Той бе само на 33 години, когато загина", се казва в прессъобщението на партията.

Ръководството на политическата сила поднася искрените си съболезнования на родителите на Виктор Янукович, вдовицата му Олга и сина им Иля.

Вчера украински медии съобщиха, позовавайки се на неофициални източници, че Виктор Янукович-младши е загинал в петък при нещастен случай на езерото Байкал. Микробус, в който е бил той, потънал под леда, допълва ТАСС.

Янукович-младши е участвал в снимки за спортно състезание, когато бусът "Фолксваген" паднал във водата. Петима души в превозното средство се измъкнали. 33-годишният син на бившия украински президент бе известен със страстта си към високите скорости.

Източник: БТА, БГНЕС