Силвио Берлускони ще прекара част от отпуска си в казармата в Акуила
Силвио Берлускони ще прекара част от отпуска си в казармата в Акуила / снимка: БГНЕС

Силвио Берлускони ще прекара част от отпуска си през август в казармата в Акуила - пострадалия от силно земетресение град в областта Абруцо, в който миналия месец се състоя срещата на върха на Г-8. Това съобщи за Франс прес адвокатът на италианския премиер Николо Гедини.
   
Първоначално премиерът смяташе да наеме къща в Акуила, но се отказа. Той ще отседне в казармата на финансовата полиция. Там бяха настанени лидерите от Г-8, включително президентът на САЩ Барак Обама, посочи личният адвокат на Берлускони. Той уточни, че министър-председателят ще прекара част от седмицата в Акуила, а уикенда - в резиденцията си в Аркоре, близо до Милано.
   
След срещата на Г-8 Берлускони обяви, че е решил да прекара отпуска си в силно засегнатия при трусовете на 6 април град, където загинаха близо 300 души, за да следи как вървят възстановителните работи.
   
Изборът на премиера се коментира като желание от негова страна да демонстрира не така крещящ стил на живот след опетнилите го скандали, свързани с личния му живот.
   
Той ще прекара няколко дни във Вила Чертоза (вилата му в Сардиния), но след появата на снимките оттам, Берлускони има усещането, че къщата е осквернена, отбеляза Гедини. Италиански вестници публикуваха снимки от партита във Вила Чертоза с участието на разголени момичета, припомня АФП.
   
Адвокатът отрече слуховете за евентуална продажба на луксозния имот  и подчерта, че клиентът му дори наскоро купил нов парцел, за да разшири парка край нея.