/ iStock/Getty Images
Френските здравни власти съобщиха днес за нови 89 смъртни случая от коронавируса, с което броят им в страната от началото на епидемията достигна 264. Това е увеличение с над 50 процента за един ден, предаде Ройтерс.

Директорът на здравната агенция Жером Саломон каза на пресконференция в Париж, че броят на регистрираните случаи на COVID-19 е достигнал 9134, срещу 7730 във вторник - ръст от 18 процента за 24 часа. Според него 931 от заболелите са в сериозно състояние и са на животоподдържащи системи.

COVID-19 взе сет срещу тениса, кортът опустява до 7 юни

Броят на регистрираните случаи на зараза с коронавируса в Германия достигна днес 10 864, предаде тази вечер ДПА, като се позова на обобщени данни, подадени от федералните провинции. От последствия на болестта в Германия са починали 28 души, а още двама германци са починали в Египет. Епицентър на КОВИД-19 в страната остава най-многолюдната провинция Северен Рейн - Вестфалия с 3838 заразени, пред Бавария с 1798 и Баден-Вюртемберг с 1641 случая.

Днес германските власти обявиха нови ограничения за пристигане в страната, като включиха полети от Италия, Испания, Австрия, Франция, Люксембург, Дания и Швейцария. Прекратяват се и достъпа с морски транспорт от Дания, съобщи вътрешното министерство.