/ Guliver/Getty Images
Днес светът гледа към Камала Харис. И всички се питат - тя ли ще смени Джо Байдън и ще стане ли втората жена, която се изправя срещу Доналд Тръмп в битката за президент на САЩ?

Възможно ли е Мишел Обама да замени Байдън и да се кандидатира за президент?

Ето седем неща, които не знаете за настоящия вицепрезидент Камала Харис.

 

Омъжва се за първи път на 49 години

Харис се омъжи за съпруга си адвокат Дъг Емхоф през 2014 г. на 49-годишна възраст. Двамата се запознават на среща на сляпо. Вицепрезидентът има две доведени деца от брака, които я наричат ​​„Момала“.
 

Камала Харис
Guliver/Getty Images


Провежда първата си демонстрация само на 13

Камала има дълга история на активизъм, но първата й демонстрация е когато е на 13-годишна възраст. С помощта на сестра си тя протестира пред блока им с искане децата, които живеят в сградата, да могат да играят в поляната отпред. Собствениците на сградата скоро се съгласяват с протестиращите малчугани.

 Учила е в Канада

 Харис се премества в Монреал, когато е на 12 със сестра си и майка си. Там тя посещава френскоговорящо подготвително училище и също така завършва гимназия в Квебек.

Камала Харис събра близо 50 млн. долара за 1 ден

 Тя обича да готви

 Самата Камала Харис се е описва като „нещо като гурме готвач“ и казва, че винаги се обръща към готвенето „в трудни времена“.

 

Пише детски книги

Освен че пише два мемоара, Харис е написал книга за деца, наречена "Супергероите са навсякъде", която учи децата, че героите не трябва да носят пелерини.

Тя вече няколко пъти е влизала в историята

По време на кариерата си Харис има много първи неща. Тя става първата афроамериканка и първата жена, избрана за окръжен прокурор на Сан Франциско и главен прокурор на Калифорния. Също така е първата чернокожа и азиатска американка, която се кандидатира за президент на голяма политическа партия. Тя е първата жена и първата цветнокожа, избрана за вицепрезидент.

Семейство Тръмп е дарило пари за нейната кампания за главен прокурор
 

Камала Харис
Guliver/Getty Images


Данните за политически принос на уебсайта на държавния секретар на Калифорния разкриват, че Доналд Тръмп е дарил 5000 долара на Харис през 2011 г. по време на първата й кандидатура за генерален прокурор и 1000 долара през 2013 г. за нейното преизбиране, докато Иванка Тръмп е дарила 2000 долара през 2014 г.

Бонус факт

Камала Харис е работила на млади години в Мак Доналдс. Вицепрезидентът е споделяла в свои интервюта, че е отговаряла за пържените картофки. По-късно се "издига" до касиерка.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня