Името на Мишел Обама продължава да се върти в периферията на дискусиите за това кой трябва да замени Джо Байдън като кандидат за президент на Демократическата партия. И докато сега повечето погледи гледат към Камала Харис, тя съвсем не е единственият потенциален претендент.

Джо Байдън се оттегля от президентската надпревара

Бившата първа дама остава много популярна в кръговете на демократите и перспективата тя да се кандидатира срещу Доналд Тръмп през ноември изглежда е причинила известни притеснения и сред републиканците, пише SkyNews.

Мисис Обама до сега не е давала индикации, че се интересува от най-високия пост в САЩ, но оттеглянето на Байдън от надпреварата предизвика нови спекулации.

Съпругата на Барак Обама е добре позната от времето си като първа дама, когато мъжът й беше президент и вероятно би могла да бъде силен съперник на Доналд Тръмп, отбелязва изданието.

Камала Харис събра близо 50 млн. долара за 1 ден

Неотдавнашно проучване на Ipsos показа, че тя е единственият хипотетичен кандидат, който може да победи републиканците лице в лице. Самият Барак Обама беше експанзивен в похвалите си за Джо Байдън в неделя, но не последва примера на самия президент за подкрепата на Камала Харис.

„Засега Мишел и аз просто искаме да изразим нашата любов и благодарност към Джо и Джил за това, че ни водят толкова умело и смело през тези опасни времена – и за тяхната отдаденост на идеалите за свобода и равенство, върху които е основана тази страна“, заяви експрезидентът.

Използването на фразата „засега“ накара неколцина да повдигнат вежди, въпреки че това може да е техният начин да избегнат веднага да подкрепят друг кандидат.

Неволите и вълненията на първите дами

Републиканският сенатор Кевин Крамър наскоро каза пред списание New York, че „Мишел Обама вероятно ще бъде единственият човек, който би могъл да се намеси и да запази партията единна и вероятно да даде малко движещо се начало поради очевидната си известност“.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня