Губернаторът на Донецка област в Източна Украйна съобщи за седем убити и трима ранени цивилни в град Бахмут, в който от месеци се водят ожесточени сражения с руската армия, предаде Франс прес.

Три тела на загинали мирни жители са били открити в две селища в региона, каза още Павло Кириленко в "Телеграм".

Зеленски: В Русия се засилва усещането за поражение

Украинската армия съобщи за руски настъпления в Донецка област към Бахмут и в град Авдеевка, на петдесетина километра в южна посока.

В понеделник украинските военни обявиха, че са отблъснали руски атаки близо до 10 селища в Донецка и в съседната Луганска област, включително Бахмут, отбелязва АФП.

Миналия месец украинските въоръжени сили отвоюваха хиляди квадратни километри територия при успешни контраофанзиви в североизточната и южната част на страната. Оттогава военните действия са се съсредоточили до голяма степен на изток, както и в южната Херсонска област, посочва АФП.

Петима души са били ранени при силна експлозия в Мелитопол тази сутрин, съобщиха назначените от Русия власти в окупирания украински град в югоизточната Запорожка област.

Германският президент пристигна изненадващо в Украйна

 
Кола е била взривена край сградата на медийния холдинг "ЗаМедиа". Петима души са леко пострадали. Прозорците и вратите на няколко етажа от сградата на холдинга са изпочупени
БТА