/ Thinkstock/Getty Images
САЩ обявиха нови санкции срещу 19 руски граждани и 5 организации, сред които са Федералната служба за сигурност, Главното разузнавателно управление и руска пропагандна организация, съобщи министерството на финансите във Вашингтон, цитирано от Ройтерс.

Разследване: Не е имало тайни договорки между екипа на Тръмп и Русия

Санкциите са първото приложение на новия закон "За противодействие на противниците на Америка чрез санкции". Въпросните лица и организации са взети на прицел заради "зловредна киберактивност, включително намеса в изборите в САЩ през 2016 г., деструктивни кибератаки и прониквания в критична инфраструктура", се казва в съобщението на финансовия министър Стив Мнучин.

САЩ повдигнаха обвинения срещу 13 руснаци за намеса в изборите

Той добавя, че се подготвят още санкции срещу руски правителствени служители и олигарси. Сред санкционираните личности е руският бизнесмен Евгений Пригожин - един от 13-те руски граждани, обвинени за намеса в американските избори и политически процеси от специалния следовател Робърт Мълър.

САЩ публикува „списък Путин“ със 114 политици и 96 олигарси от Русия

Пропагандата организация е руската Агенция за интернет изследвания. Русия отрича да се е намесвала в американските избори, отбелязва Ройтерс.
БТА