Кабул
Кабул / БГНЕС, архив
Камикадзе се взриви с кола бомба пред входа на посолството на Ирак в афганистанската столица Кабул, предадоха световните агенции, като се позоваха на източници от афганистанските служби за сигурност.
Според източниците заедно с камикадзето имало и още двама нападатели, които направили опит да влязат в сградата на дипломатическата мисия. В района се чуваше тътен от избухване на гранати и продължителна стрелба, предаде Франс прес.
Засега няма данни за убити и ранени. Иракското посолство се намира в центъра на Кабул, допълва Асошиейтед прес. Близко до него имаше полиция, съобщава Ройтерс. Организацията "Ислямска държава" пое отговорност за експлозията, проехтяла днес в центъра на Кабул, предизвикана от камикадзе, взривил се с кола бомба пред сградата на посолството на Ирак, предаде Ройтерс.

Пожелал да запази анонимност представител на афганистанската полиция каза, че след взрива на атентатора самоубиец петима нападатели успели да проникнат в дипломатическата мисия, предаде ДПА. Засега се съобщава за най-малко един ранен.
БТГ