/ БГНЕС
Руските сили вероятно се подготвят за преминаване към фронтални атаки, водени от пехотата, за да компенсират големите материални загуби в Авдеевка през октомври, заяви американският мозъчен тръст Институт за изследване на войната, цитиран от Укринформ.

Свързан с Кремъл руски военен блогър твърди, че руските сили край Авдеевка до голяма степен са забавили темпото на сухопътните атаки северно и южно от града за сметка на силен непряк огън срещу украинските фронтови позиции и близките тилови райони.

Възможно е руските сили да провеждат кампания за отклоняване на вниманието на украинските части в района на Авдийвка, но по-вероятно е този силен огън да е въздушна и артилерийска подготовка на бойното поле преди нова вълна руски нападения.

Русия пренебрегва загубите си на фронта и продължава настъпление в Авдеевка

Анализатори от Института за изследване на войната смятат, че ситуацията около Авдеевка се вписва в модела на провали на руския генерален щаб да усвои и приложи уроците от предишни неуспешни офанзиви в Украйна.

Украински военен говорител каза, че по данни към 29 октомври руснаците са загубили 6500 войници от началото на настъплението си към Авдеевка. Тази информация не е потвърдена по независим път.
 
Анелия Пенкова/БТА