/ IStock
Руският опозиционер и бивш депутат Дмитрий Гудков, който бе арестуван и задържан за 48 часа тази седмица в Москва, бе пуснат на свобода, без на този етап да му бъде повдигано обвинение, заяви пред Франс прес адвокатът на опозиционера. Гудков е на свобода и не му е повдигнато обвинение, каза адвокат Михаил Бирюков.

Дмитрий Гудков, на 41 години, бе арестуван във вторник по подозрение, че не е платил дълг по договор за наем.

След задържането на сина си, бащата на Дмитрий Гудков - Генадий Гудков, който също е бивш депутат, заяви, че е налице "разчистване на политическата сцена в Русия".

Срещу Генадий Гудков, който е на 64 години и живее понастоящем в България, има започнато наказателно дело във връзка с намерени в негов апартамент боеприпаси, предаде Ройтерс, като се позова на самия Генадий Гудков. Той заяви, че е получил боеприпасите по законен начин и че полицията е разполага с информация за тях. Руските правоохранителни органи не потвърдиха, че срещу Генадий Гудков е започнало наказателно дело, отбелязва Ройтерс.

Тази седмица бе арестуван и опозиционерът Андрей Пивоваров, ръководител на прекратилата дейността си опозиционна организация "Отворена Русия", която бе създадена от живеещия в изгнание руски олигарх и критик на Кремъл Михаил Ходорковски.
БТА