Стратегически ракетоносци на руската бойна авиация днес удариха с крилати ракети позиции на радикалните групировки "Ислямска държава" и "Фронт Ан Нусра" в Сирия, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

"Изстрелването на крилати ракети от въздуха е извършено от района над акваторията на Средиземно море. Самолетите излетяха от летище на територията на Русия и изминаха над 11 000 с две презареждания във въздуха", се казва в изявлението.

Започна битката срещу последната крепост на терористите в Алепо

Самолетите са прелетели над северните морета и Източния Атлантик и след нанасянето на ракетните удари са се завърнали в летището си.

"В ракетно-бомбените удари участваха също корабните изтребители Су-33 на самолетоносача "Адмирал Кузнецов" и ударна авиация от летище Хмеймим. Въздушно прикритие осигуряваха изтребители Су-30", се добавя в изявлението.

Кремъл праща "Адмирал Кузнецов" край Сирия

Цели на ударите са били "командни пунктове на терористите, складове за оръжия и боеприпаси, струпвания на военна техника и цех за производство на оръжия. Координатите на всички цели са били проверени и потвърдени по няколко разузнавателни канала. Резултатите от ударите са се контролирали от безпилотни летателни апарати", подчертава руското министерство на отбраната.

Източник: БТА