/ Thinkstock/Getty Images
Британският медиен регулатор заяви, че руската телевизия Ар Ти (RT) може да загуби разрешителното си във Великобритания, ако британското правителство прецени, че Русия е отговорна за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, предаде Ройтерс.
 
Службата за комуникации, известна като Офком, е длъжна да проверява дали собствениците на разрешителни за излъчване остават "годни и подходящи" да действат във Великобритания.

Тереза Мей обвини Русия за отравянето на Скрипал
 

БГНЕС, архив


Медийният регулатор каза, че е писал на АНО ТВ Новости, която е притежател на разрешителните за излъчване на Ар Ти във Великобритания, за да обясни, че ако британското правителство прецени, че е имало незаконна употреба на сила от Русия срещу Великобритания, регулаторът ще смята това за съответстващо на проверката дали телевизията е "годна и подходяща". Регулаторът заяви, че АНО ТВ Новости е финансирана от бюджета на Русия.

Бивш руски разузнавач, получил убежище във Великобритания, е в критично състояние

Отговорът от руска страна не закъсня. Нито една британска медия няма да продължи да работи в Русия, ако Лондон реши да спре излъчването на руската държавна телевизия Ар Ти, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.
 
Никоя британска медия няма да работи в Русия, ако спрат Ар Ти, каза Захарова тази вечер в предаването "60 минути" на обществената телевизия "Русия 1". Британският министър-председател Тереза Мей не разполага с реални факти по случая с отравянето на бившия полковник от ГРУ (военното разузнаване) Сергей Скрипал, отбеляза още Захарова.
 
Продължава разследването за отравянето на руския агент и дъщеря му
 

БГНЕС, архив


Никой не може да дава на Русия 24-часови ултиматуми, заяви говорителката на министерството, коментирайки изказването на Мей пред британския парламент вчера. Британският премиер призова Русия до края на днешния ден да даде отговор за произвежданите в страната нервнопаралитични вещества.
 
Москва иска достъп до веществото, с което са отровени Скрипал и дъщеря му

"След това, за което говорил президентът (Владимир Путин в посланието си пред Федералното събрание), нито един човек не може да влезе в парламента на страната си и да каже: "Давам на Русия 24 часа", заяви Захарова. "Става дума за Лондон, който е столица на ядрена държава", отбеляза тя и добави: "Не трябва да плашат Русия".
БТА