Руският Черноморски флот започна военно учение, докато кораб на бреговата охрана на САЩ се насочва към региона, предаде Ройтерс.

НАТО изрази задоволство от изтеглянето на руските войски по границата с Украйна

Москва неотдавна разтревожи Киев и западните правителства, като струпа руски сили на границата с Украйна, макар че миналата седмица нареди на някои от тях да се оттеглят.

Украинският президент Володимир Зеленски призова армията да остане в бойна готовност, като предупреди, че руските войски може да се върнат "всеки момент", предаде Франс прес.

Руският Черноморски флот съобщи днес, че крайцерът "Москва" ще проведе учения с бойни снаряди, в които ще участват и други кораби и военни хеликоптери.

Изтеглянето на руските войски не е достатъчно за решаването на конфликта в Донбас

Само няколко часа по-рано американските военноморски сили в Европа обявиха, че корабът "Хамилтън" на американската брегова охрана се насочва към Черно море, за да
работи със съюзниците от НАТО и партньорите от региона.


Русия обвини САЩ и НАТО в подхранване на военното напрежение в Европа. Според Москва, струпването на сили на границата с Украйна е било част от учения в отговор на заплашителното поведение на НАТО.

Войските, участвали в маневри в Южна Русия, се връщат в поделенията

Министърът на отбраната Сергей Шойгу подчерта днес, че Русия не е изтеглила силите си от украинската граница заради външния натиск. Той добави, че действията на САЩ и НАТО в Европа, "допринасят за повишаване на военната опасност".

Според Киев и Запада, е прекалено рано да се оцени реалното изтегляне на руските войски, отбелязва Ройтерс. 
БТА