/ БГНЕС
Десетки хора във Великобритания е възможно да са намерили смъртта си, след като са закупили отрова от продавач в Канада, който е обвинен, че е помагал на хора да посегнат на живота си, съобщи BBC.

Националната агенция за борба с престъпността (NCA) не можа да потвърди, че химикалът е пряката причина за 88-те смъртни случая, но започна наказателно разследване. Британската полиция е започнала да обхожда стотици адреси, за да проследи купувачите в цялата страна.

Арестуваха жена за изпращането на силна отрова до Тръмп

Кенет Лоу беше арестуван в Торонто през май. Смята се, че 57-годишният мъж е управлявал редица уебсайтове за продажба на оборудване за подпомагане на самоубийства.

Канадските власти смятат, че той е изпратил 1200 пакета на клиенти в повече от 40 страни, въпреки че не е известно колко от тях са включвали отровното вещество.

Предполагаемите връзки между Лоу и смъртните случаи в Обединеното кралство за първи път изплуваха в разследване под прикритие от The Times. Националната агенция за борба с престъпността обяви, че 232 души в Обединеното кралство са били идентифицирани като клиенти на Кенет Лоу.

88 от тях са починали по-късно, но на този етап няма потвърдени връзки между стоките, закупени от уебсайтовете на Лоу, и причината за смъртта им.
BBC