Жералд Дарманен
Жералд Дарманен / БГНЕС
Френският министър на публичните дейности и финансите Жералд Дарманен, който вече е разследван по обвинение в изнасилване,станало преди 10 години, ще бъде обект и на второ разследване за злоупотреба с човек в уязвимо положение, след като жена подаде жалба в Париж на 13 февруари, съобщиха съдебни източници.

Заместник на Тереза Мей хвърли оставка заради секс скандал

Парижката прокуратура възбуди предварително разследване и жалбоподателката вече е разпитана, уточни източникът, потвърждавайки информацията на седмичника „Поан”.
Втората жалба е свързана с „молби от сексуален характер” в замяна на ново жилище. Непристойното предложение било направено през 2015-2016 в град Туркуен, на който Дарманен е бил кмет в периода от 2014 до 2017 година.

Британски министър подаде оставка заради непристойно поведение

Жералд Дарманен
БГНЕС

По-рано беше съобщено, че срещу 35-годишния Дарманен има дело за изнасилване, образувано на 22 януари. Инцидентът с участието на бъдещия министър станал през 2009-а.

Бивше „момиче на повикване” обвинява Дарманен в изнасилване. Това се случило, когато то потърсило младия функционер на партията „Съюз за народно движение” (бившето название на „Републиканци”) за юридическа помощ.

Канадски министър подаде оставка заради вербален сексуален тормоз

Разследването по тази жалба беше възобновено в края на януари.

Най-голямата опозиционна партия във Франция „Републиканци” поиска оставката на министъра. Той обаче заведе насрещен иск за клевета.