/ БГНЕС
Израелският премиер Нафтали Бенет заяви, че руският президент Владимир Путин се е извинил за изказването на външния си министър Сергей Лавров, че Адолф Хитлер е бил от еврейски произход, предаде Ройтерс.

Бенет направи това изявление след разговор с руския държавен глава. Израелският премиер добави, че е приел извинението и е благодарил на Путин, че е изяснил позицията си.

Напрежение между Израел и Русия след изказване на Лавров, че Хитлер има еврейска кръв

Освен това Бенет е призовал руския президент да обмисли да разреши евакуацията на обсадения металургичен комплекс "Азовстал" в украинския град Мариупол. Израелският премиер уточни, че е отправил това искане, след като по-рано е разговарял с украинския президент Володимир Зеленски.

Путин е обещал да създаде коридор за евакуация на мирните граждани, добави Бенет.

Руският президент е заявил, че неговата страна "остава готова" да позволи безопасната евакуация на цивилните, укрили се в "Азовстал" заедно с украински бойци, отбелязва Франс прес. В същото време Путин е обвинил украинските бойци, че задържат мирните граждани.

Киев: Русия наруши обещаното примирие в „Азовстал“

"Що се отнася до екстремистите, които все още се намират в "Азовстал", би трябвало властите в Киев да им дадат заповед да сложат оръжие", добавил е той.