Путин: Русия не е отговорна за кризата в Крим
Путин: Русия не е отговорна за кризата в Крим / снимка: Guliver/Getty Images

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия не е отговорна за кризата в украинския регион Крим, предаде Ройтерс, цитирана от агенция Фокус.

По време на среща с параолимпийските делегации в черноморския град Сочи Путин благодари на официалните лица, че държат политиката извън Зимните параолимпийски игри, чийто домакин е Русия.

„Бих искал да изразя своята благодарност за това, че Параолимпиадата остана извън политиката и че на нейното провеждане не повлияха обстоятелствата, за които добре знаете. Искам да подчертая, че Русия не е инициатор на възникналите обстоятелства", каза Путин.

По-рано стана ясно, че Министерството на икономическото развитие на Русия се надява, че възможните санкции на ЕС и САЩ ще бъдат изключително политически, предаде Интерфакс. „Готови сме към всяко развитие на събитията, проработват се всякакви варианти, но се надяваме, че това ще бъдат конкретни политически санкции, а не широк пакет от търговско икономически отношения", каза заместник-министърът на икономическото развитие на Русия Алексей Лихачев.

Той добави, че в случай на въвеждане на санкции срещу Русия от страна на ЕС или САЩ, руското правителство ще предприеме реципрочни мерки.