Путин: От американските ни приятели може да се очаква всичко, което им е угодно
Путин: От американските ни приятели може да се очаква всичко, което им е угодно / netinfo

Президентът на Руската федерация Владимир Путин коментира заявлението на вицепрезидента на Съединените американски щати Джо Байдън, съобщава РИА Новости. Байдън заяви в петък, че неговата страна ще изпрати послание на руския държавен глава. Според Вашингтон Москва е отговорна за случилите се наскоро хакерски атаки, целящи да повлияят на президентските избори в САЩ.

Кремъл определи като безпрецедентна "агресивност" отношението на САЩ

"От нашите американски приятели може да се очаква всичко, което им е угодно. Но какво толкова ново е казал той (Байдън)? Нима не знаем, че официалните органи на САЩ следят и подслушват всички? Тези действия на САЩ отдавна са всеизвестни, отдавна не са тайна за никого. САЩ следят не само потенциалните си противници, а и съюзниците си, дори и най-близките. За колко скандали с подслушване на лидери на страни съюзници на САЩ знаем? Така че Русия не е някакво изключение, ние винаги сме били цел на такива атаки. Това вече си го знаем", заяви Путин пред журналисти.

САЩ обвиниха представители на Русия за кибератаките срещу Демократическата партия

„Единствената новост е, че за първи път на високо ниво САЩ признават: първо - че се занимават с това, и второ - в известна степен заплашват, което, разбира се, не отговаря на нормите за международното общуване", добави президентът.

Руски хакери "пробили" Хилари Клинтън

Вчера Кремъл осъди безпрецедентното според руските власти равнище на агресивност на САЩ, в момент когато Вашингтон обвинява Москва в намеса в американските президентски избори, предаде Франс прес.

"Заплахите, отправяни срещу Москва и нашето правителство са безпрецедентни, защото се формулират на ниво вицепрезидент на САЩ", подчерта говорителят на Путин Дмитрий Песков. "На фона на следването на агресивна и непредсказуема линия трябва да вземем мерки, за да защитим своите интереси", добави той.

Най-големите хакерски атаки, приписвани на Русия

Миналата седмица американската администрация обвини Москва в намеса в изборите в САЩ чрез организирането на неотдавнашните хакерски атаки срещу електронни пощи на американски лидери и институции.

Източник: Фокус, БТА